I slutet av 2018 hade märket Thule 12 olika cykelvagnar i sitt utbud. Detta både i olika prisklasser och med olika funktioner. Funderar du på att köpa en cykelvagn från Thule så är det detta som du bör fundera över.

Hur många barn ska få plats i din cykelvagn?

Av de 12 modellerna är 5 för ett barn och 7 för två barn. En del modeller finns enbart för ett barn medan andra går att välja utifrån om man vill ha plats för ett eller två barn. Även om du har ett barn finns en fördel att välja en cykelvagn som är så stor att två barn får plats. Det blir då lättare att ta med sig kompisar hem från förskolan eller ta med en extra matkasse från mataffären.

Med vilka aktiviteter ska cykelvagnen följa med?

Oavsett vilken cykelvagn som väljs från Thule så kan den användas vid cykling eller promenad. Det är snabbt att växla mellan dessa aktiviteter genom att koppla bort cykelvagnen från cykeln och fälla ut ett hjul längst fram.

Men vill man även kunna jogga med vagnen alternativt åka skidor så blir urvalet lite mer begränsat. Det är just detta som framförallt skiljer de billigaste vagnarna från de dyrare. Ska man kunna jogga med den krävs en annan stabilitet och funktionalitet.

Vilken färg önskas?

Alla Thules cykelvagnar har en svart grundfärg och en färggladare färg på överdelen. Här är det egentligen bara smaken som är avgörande faktor vilken färg som önskas. Samtidigt går det inte att få alla modeller i alla färger. Välj cykelvagn efter dess funktion och storlek. Sedan får du välja på de färger som är tillgängliga.

Önskas handbroms?

En del av cykelvagnarna har handbroms med skivbroms. Därmed är det mycket enkelt att minimera vagnens fart oavsett om man är ute och går med den eller är på joggingtur.

Hur mycket behöver klimatet kunna regleras?

De dyrare cykelvagnarna har ”klimatreglerat sittutrymme”. Därmed kan man anpassa klimatet i sittdelen på ett betydligt enklare sätt än på övriga modeller. Detta kan bland annat ske genom att fönstren kan tas bort samt att de solskydd som finns kan justeras i flera lägen.