Det var designern Isabel Marant som gjorde skapade skon tillsammans med sina medhjälpare på den stora modefirman och nu har deras design tagit över världen. Den bärs av både kändisar och vanliga människor och funkar lika bra på nattklubben som på shoppingturen eller det avslappande kontoret. Vi pratar naturligtvis om kilklackssneakern. Precis som namnet antyder så är det en blandning mellan en kilklackad sko och en gymnastiksko. Alltså ser den ut som en gymnastiksko med snören eller kardborrband som håller ihop den, en sportig sula och rundad tå. Den är dock mixad med en kilklackssko så istället för en vanlig, platt sneakersula har kilklacksskon en kilklack. Den finns i olika färger och med olika höjd och är omåttligt populär.

Kom upp några centimeter

Inte alla är födda med ben som basketspelare eller fotomodeller, det finns ett rätt stort antal korta människor där ute. De har visserligen inte problem med att gå in genom låga dörröppningar eller med att hitta byxor som är långa nog, men det kan vara jobbigt ändå att alltid vara kort, göra sin röst hörd och känna sig som en vuxen människa. Kilklackssneakers kan vara till hjälp här. De är snygga och sportiga, precis som de vanliga sneakers som alla människor bär nu för tiden. Samtidigt får man effekten av klackarna och blir några centimeter högre. För de som vill bli lite längre är kilklackssneakern ett bra alternativ. Den har många fördelar gentemot högklackade pumps som annars är alternativet som många väljer.

På röda mattan eller i vardagen

Nu för tiden fungerar det att ha sneakers på sig, nästan när som helst och var som helst. Vissa kändisar har till och med setts bära rena, stilfulla gymnastikskor tillsammans med en smoking på röda mattan. Om du känner för att kopiera den här looken och också känna dig bekväm och snygg om fötterna, men ändå vill vara lite elegantare, är kanske kilklackssneakern ett bra alternativ för dig. Även om du inte hade tänkt slänga på dig en smoking eller ens en kostym, kan man hitta skor online till festklänning och jeans.