Ska du teckna ett bredbandsavtal för första gången? Eller funderar du kanske på att byta leverantör? Då har du kommit rätt – här berättar vi nämligen vad du bör tänka på för att maximera värdet av ditt nya abonnemang. Vi berättar vad du bör tänka på när du sonderar marknaden i jakt på bra och billiga bredband, oavsett hur ditt surfbehov i dagsläget ser ut!

Så hittar du bra och billiga bredband som motsvarar ditt surfbehov

De viktigaste sakerna som du bör tänka på att jämföra när du väljer mellan olika bredbandsleverantörer är:

 • Hastighet
  Idag är det viktigare än någonsin att bredbandet är snabbt. Detta gäller särskilt om du streamar filmer och serier eller spelar onlinespel.
 • Hårdvara
  Behöver du införskaffa någon ny utrustning för att kunna dra nytta av den nya uppkopplingen? Du kanske behöver en ny router eller att en fiberoptisk kabel dras in i din bostad?
 • Användning
  Vissa leverantörer har en begränsning för hur mycket data som är tillåtet att förbruka per månad. Det är dock relativt ovanligt att du överskrider gränsen för tillåten användning när du tecknar ett fast bredbandsabonnemang.
 • Kundtjänst
  Det är viktigt att bredbandsleverantören har en kundtjänst som finns tillgänglig när du är i behov av hjälp. Den bör vara känd för att kunna bemöta sina kunder på ett snabbt och trevligt sätt. Detta gäller inte minst om den hastighet som levereras är lägre än förväntat eller om uppkopplingen är ovanligt instabil och ofta ligger nere.
 • Pris
  Kostnaden för abonnemanget är förstås en viktig faktor. Detta gäller inte minst då du vill kunna jämföra billiga bredband från olika leverantörer. Du kanske har en begränsad budget eller vill kunna få mesta möjliga valuta för dina slantar? Då är priset en väldigt viktigt faktor att ta hänsyn till! Glöm dock inte bort att även inkludera eventuella startavgifter och andra mindre tydliga kostnader när du jämför priserna!
 • Avtalslängd
  Ett bredbandsavtal sträcker sig ofta över 12, 18 eller 24 månader. Du bör alltid vara medveten om hur lång avtalslängden är och inte låsa in dig i ett avtal längre än vad som är nödvändigt. Det kan nämligen göra det svårt att byta operatör om du så skulle vilja.