Silverschampo – vad det är, varför och hur det används

Att vara blond är ingen enkel match – i alla fall inte om man vill ha ett perfekt blont svall utan gula toner. Det finns dock en riktigt räddare i nöden bland blondiner och det är silverschampo. Funderar du på vad det är, varför och hur det används kan du lära dig mer av texten nedan och efteråt kan du besöka skonhetsguiden.se.

Vad är silverschampo?

Silverschampo är ett schampo framtaget att användas av blondiner som fått den blonda nyansen till följd av blekning. När man bleker hår slår det ofta mot gult och med hjälp av lila pigment kan man neutralisera det gula och istället får man en kallare blond ton på sitt hår. Schampot fungerar dock inte på naturlig blond hårfärg, utan endast på tidigare färgbehandlat hår.

Att använda silverschampo

Det är ingen större konst att använda det lilafärgade schampot – det används som vilket schampo som helst när det kommer till appliceringen men det finns några knep för att få en kraftigare effekt, om man har väldigt mycket gula toner i håret:

  • Massera in schampot i torrt hår
  • Låt schampot sitta kvar i ca 10–15 minuter
  • Avsluta behandlingen med ett silverbalsam

Att tänka på

Idag finns silverschampon från en rad olika tillverkare och märken och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Generellt är det ofta värt att lägga en extra slant för att få ett schampo som har mycket lila pigment – det är ju dom som tar bort det gula. Man kan också behöva prova sig fram för att hitta rätt, eftersom olika varianter biter olika bra på olika typer av hår.

En annan sak att tänka på när det gäller just silverschampo är att det har en förmåga att torka ut håret, oavsett hur dyrt eller billigt det är. Man bör därför inte använda den här typ av schampo varje gång man tvättar håret och när man väl använder det är det viktigt att ge håret återfuktning efteråt, till exempel i form av inpackning eller serum.

En sista sak att känna till är att håret kan bli lite lila efter att man använt schampo med lila pigment. Det finns ingen anledning till panik – det beror bara på att man låtit schampot sitta i för länge och tvättas enkelt ur med hjälp av vanligt schampo.