Cykelhållare för husbil

Om du har husbil behöver du en speciell typ av cykelhållare för att få med cyklarna på resan på ett säkert sätt. För det mesta så monteras cykelhållare för husbil längs bak på husbilen. Den bakre väggen är i allmänhet tillräckligt stark för att kunna bära flera stycken cyklar. Det finns olika typer av fästen för cykelhållare och du måste välja ett som passar just din husbil. Du ska alltid välja ett fäste som är godkänt av din husbilstillverkare. Välj en cykelhållare men låssystem och hjulhållare för att vara säker på att inte riskera säkerheten för vare sig dig eller dina cyklar.

Hur testar man cykelhållare?

Seriösa tillverkare av cykelhållare utsätter alltid sina produkter för stränga test för att se till att de lever upp till kvalitetskraven som finns. För att en cykelhållare ska anses som godkänd ska den klara av realistiska krocktester och andra tuffa situationer. Man testar också hur väl cykelhållaren klarar av regn, sol, värme och kyla. En del tillverkare använder också olika kemikalier för att se hur väl cykelhållaren står emot dem. En cykelhållare bör helst testas med minst fyra olika cyklar och med olika typer av bilar.

Hur ser sortimentet av cykelhållare ut?

Det finns många olika typer av cykelhållare för olika bilar. Det finns cykelhållare som monteras på dragkroken, bakluckan eller på bilens tak. De flesta cykelhållare är enkla att använda och att montera. Det är viktigt att du noga följer de anvisningar som följer med cykelhållaren när du ska montera upp den så att den sitter säkert och inte ramlar av. Man ska aldrig överskrida den maximala lastkapaciteten. När du köper en cykelhållare så brukar butiken alltid informera om lastkapaciteten, alternativt kan du hitta den i bruksanvisningen. Det finns olika typer av kopplingar för cykelhållare, man brukar kunna välja mellan anordningar för dragkroksfästen, bakluckefästen eller takfästen.

Hur sätts cyklarna fast i en cykelhållare?

De flesta cykelhållare är utrustade med justerbara vajrar vilket gör att de passar i stort sett alla cyklar. Om du har en damcykel behöver man ibland köpa en extra ramdel att använda mellan sadel och styret så att man kan hänga upp dem på cykelhållarens armar. Man ska alltid låsa framhjulet på cykeln när man använder en cykelhållare för att öka säkerheten. Har du en cykelhållare på taket så kan man ibland behöva vara två personer för att få upp och sätta fast cyklarna.