Skotrender

Ta dig an lediga jobb som fysioterapeut på bemanning

Känner du till att du skulle kunna ta dig an lediga jobb som fysioterapeut på bemanning? När du jobbar som konsult på detta sätt fyller du generellt sett den vakans som tillfälligt skapas i någon annan persons frånvaro. Du tar med andra ord personens plats på arbetsplatsen under en begränsad tid och ser då till att bemanna upp arbetsplatsen till dess ordinarie kapacitet. Konsulter används på detta sätt inom en rad olika branscher och inte minst inom vården och omsorgen.

Tre skäl till att du bör ta dig an lediga jobb som fysioterapeut på bemanning

Du har flera goda skäl till att ta dig an lediga jobb som fysioterapeut på bemanning, såsom att:

 • Du kan arbeta på ett mer flexibelt sätt. Fysioterapeuter som väljer att jobba på bemanning får ofta en mer flexibel tillvaro i sitt yrkesliv. Istället för att arbeta på traditionellt sätt inom väldigt begränsade ramar får du nu en helt annan flexibilitet. Till exempel kan du välja var du ska jobba, vilken typ av uppdrag du ska ta dig an samt hur länge du ska jobba innan du går vidare till nästa uppdrag och möjlighet. Denna flexibilitet gör det enklare för dig att skapa en bra balans mellan arbete och fritid.
 • Du kan tjäna lite extra pengar jämfört med att ha en traditionell, fast anställning. En annan fördel med att ta dig an lediga jobb som fysioterapeut på bemanning är att du kan tjäna lite extra pengar på detta sätt. Du får nämligen en marknadsmässig lön som kanske till och med är lite högre än vad du är van vid att få. Dessutom kan du som sagt själv välja hur mycket eller lite du ska arbeta.
 • Du får möjlighet att samla på dig mer arbetslivserfarenhet. En stor möjlighet med det här upplägget är att du har möjlighet att samla på dig en hel del arbetslivserfarenhet på detta vis. Du kanske känner dig lite osäker på vad du vill jobba med under resten av ditt yrkesverksamma liv? Då kan du välja att bli konsult och fǻ prova på flera olika arbetsplatser hos diverse uppdragsgivare.

Bra och billiga bredband för alla surfbehov

Ska du teckna ett bredbandsavtal för första gången? Eller funderar du kanske på att byta leverantör? Då har du kommit rätt – här berättar vi nämligen vad du bör tänka på för att maximera värdet av ditt nya abonnemang. Vi berättar vad du bör tänka på när du sonderar marknaden i jakt på bra och billiga bredband, oavsett hur ditt surfbehov i dagsläget ser ut!

Så hittar du bra och billiga bredband som motsvarar ditt surfbehov

De viktigaste sakerna som du bör tänka på att jämföra när du väljer mellan olika bredbandsleverantörer är:

 • Hastighet
  Idag är det viktigare än någonsin att bredbandet är snabbt. Detta gäller särskilt om du streamar filmer och serier eller spelar onlinespel.
 • Hårdvara
  Behöver du införskaffa någon ny utrustning för att kunna dra nytta av den nya uppkopplingen? Du kanske behöver en ny router eller att en fiberoptisk kabel dras in i din bostad?
 • Användning
  Vissa leverantörer har en begränsning för hur mycket data som är tillåtet att förbruka per månad. Det är dock relativt ovanligt att du överskrider gränsen för tillåten användning när du tecknar ett fast bredbandsabonnemang.
 • Kundtjänst
  Det är viktigt att bredbandsleverantören har en kundtjänst som finns tillgänglig när du är i behov av hjälp. Den bör vara känd för att kunna bemöta sina kunder på ett snabbt och trevligt sätt. Detta gäller inte minst om den hastighet som levereras är lägre än förväntat eller om uppkopplingen är ovanligt instabil och ofta ligger nere.
 • Pris
  Kostnaden för abonnemanget är förstås en viktig faktor. Detta gäller inte minst då du vill kunna jämföra billiga bredband från olika leverantörer. Du kanske har en begränsad budget eller vill kunna få mesta möjliga valuta för dina slantar? Då är priset en väldigt viktigt faktor att ta hänsyn till! Glöm dock inte bort att även inkludera eventuella startavgifter och andra mindre tydliga kostnader när du jämför priserna!
 • Avtalslängd
  Ett bredbandsavtal sträcker sig ofta över 12, 18 eller 24 månader. Du bör alltid vara medveten om hur lång avtalslängden är och inte låsa in dig i ett avtal längre än vad som är nödvändigt. Det kan nämligen göra det svårt att byta operatör om du så skulle vilja.

Silverschampo – vad det är, varför och hur det används

Silverschampo – vad det är, varför och hur det används

Att vara blond är ingen enkel match – i alla fall inte om man vill ha ett perfekt blont svall utan gula toner. Det finns dock en riktigt räddare i nöden bland blondiner och det är silverschampo. Funderar du på vad det är, varför och hur det används kan du lära dig mer av texten nedan och efteråt kan du besöka skonhetsguiden.se.

Vad är silverschampo?

Silverschampo är ett schampo framtaget att användas av blondiner som fått den blonda nyansen till följd av blekning. När man bleker hår slår det ofta mot gult och med hjälp av lila pigment kan man neutralisera det gula och istället får man en kallare blond ton på sitt hår. Schampot fungerar dock inte på naturlig blond hårfärg, utan endast på tidigare färgbehandlat hår.

Att använda silverschampo

Det är ingen större konst att använda det lilafärgade schampot – det används som vilket schampo som helst när det kommer till appliceringen men det finns några knep för att få en kraftigare effekt, om man har väldigt mycket gula toner i håret:

 • Massera in schampot i torrt hår
 • Låt schampot sitta kvar i ca 10–15 minuter
 • Avsluta behandlingen med ett silverbalsam

Att tänka på

Idag finns silverschampon från en rad olika tillverkare och märken och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Generellt är det ofta värt att lägga en extra slant för att få ett schampo som har mycket lila pigment – det är ju dom som tar bort det gula. Man kan också behöva prova sig fram för att hitta rätt, eftersom olika varianter biter olika bra på olika typer av hår.

En annan sak att tänka på när det gäller just silverschampo är att det har en förmåga att torka ut håret, oavsett hur dyrt eller billigt det är. Man bör därför inte använda den här typ av schampo varje gång man tvättar håret och när man väl använder det är det viktigt att ge håret återfuktning efteråt, till exempel i form av inpackning eller serum.

En sista sak att känna till är att håret kan bli lite lila efter att man använt schampo med lila pigment. Det finns ingen anledning till panik – det beror bara på att man låtit schampot sitta i för länge och tvättas enkelt ur med hjälp av vanligt schampo.

Vet mer om krämen Dermaceutic K Ceutic

Vet mer om krämen Dermaceutic K Ceutic

Dermaceutic K Ceutic är en hudkräm från just märket Dermaceutic. Märket och företaget är en utan dom första i branschen som började använda sig av den näst intill magiska ingrediensen hylauronsyra i sina hudvårdsprodukter och idag kan man erbjuda sina kunder en klinisk serie av produkter, som bland annat utvecklats av specialistläkare.

I den här texten kan du läsa mer om en utav bästsäljarna från Dermaceutik – krämen K Ceutic.

Dermaceutic K Ceutic

K Ceutic från Dermaceutic är en hudkräm som kan användas som både dag- och nattkräm. Den appliceras över ansiktet både morgon och kväll, bland annat för att skydda, återfukta och lugna huden.

Dermaceutic K Ceutic passar för alla hudtyper men främst för den med torr och/eller känslig hy. Krämen kan också ge bra effekt för den även som lider av olika typer hudproblem, – eller sjukdomar, så som Psoriasis eller Rosacea. Dom lugnande ingredienserna verkar effektivt på röda fläckar och irriterad hud och dessutom finns SPF i krämen så att man inte behöver lägga på en fet solkräm i ansiktet efteråt.

Innehåll

Dermaceutic K Ceutic har, likt många andra hudkrämer, en innehållsförteckning som kan vara lite svår att förstå sig på. Många olika ämnen med konstiga namn säger inte så mycket till den som inte är väldigt insatt inom hudvård så nedan följer ett litet facit på några av dom aktiva ingredienserna i just denna produkt:

 • K-complex – K-Complex är en av dom aktiva ingredienserna i denna produkt har en lugnande effekt på huden. En tids regelbunden användning motverkar inflammationer i huden.
 • Glykoprotein – Denna ingrediens hjälper den naturliga utvecklingen av kerationocyter.
 • C, – och E-vitamin – C-, och E-vitamin är kanske dom ingredienser många hört talas om tidigare men vad man kanske inte vet är att just denna kombination motverkar hudens åldrande och dom tecken som kan komma med det – till exempel minskad elasticitet, rynkor och pigmentförändringar.

Enligt produktbeskrivningen för Dermaceutic K Ceutic så ska krämer bland annat skydda mot sol (SPF), lugna röd och irriterad hud, reparera hudcellerna samt förhindra och förebygga uppkomsten av pigmentförändringar. Krämen är även fri från parfymer och parabener och ingen av märkets produkter är testade på djur.

Krämen har en lättare pigmentering för att dölja blemmor, rodnader och irritationer. Tar man en titt på produktens betyg har den mer än godkänt – medelbetyget är 4,8 av 5 möjliga och dom flesta användarna tycks nöjda.

Hitta rätt information om hemlarm

Hitta rätt information om hemlarm

Med ett flertal olika larmsystem, larmoperatörer och säkerhetsfunktioner kan det vara svårt att välja rätt hemlarm. Alla återförsäljare menar ju att just de är bäst. Hur hittas rätt information som kan leda till bäst beslut? Här är några tips.

Gratis rådgivning via larmbolag

Flera larmbolag erbjuder gratis rådgivning. Självklart är de subjektiva och vill sälja just deras larm men som konsument finns inget krav på att teckna ett avtal.

Fördelen är att larmbolagen är väl insatt i marknaden och vilka funktioner som bör väljas för att få högst säkerhet. Bestäm dig för att kontakta tre larmbolag och låta alla få presentera sina åsikter innan ett avtal tecknas. Detta oavsett hur bra hemlarm som första operatören kan erbjuda…

Bäst hemlarm enligt objektiva tester

Det finns ett par objektiva tester av hemlarm. Tester som varken är köpta eller påverkade av de larmbolag som är med i testet. Genom att läsa dessa ges en tydlig bild av vilket larm som är bäst och vilka styrkor och svagheter som finns.

Det är däremot viktigt, att som konsument, vara noga med att kontrollera källor. Har en enskild bloggare gjort ett ”test av hemlarm” kan mycket väl detta inlägg vara köpt av ett större bolag. Det ska i så fall vara uppmärkt med ”sponsrat innehåll” men många väljer att inte lägga denna märkning.

Är det däremot stora digitala magasin, kvällstidningar eller Råd & Rön är det lättare att lita på resultatet. Har ett hemlarm fått bäst i test hos någon av dessa är det även vanligt att larmbolaget visar upp resultatet på sin hemsida.

Lita inte på:

 • Privata bloggar
 • Tester som enbart har ett par få produkter
 • Texter utan tydlig avsändare
 • Sponsrade inlägg

Recensionssidor kan ge en bred bild

En av de största recensionssidorna är Trustpilot. Där presenteras tusentals svenska företag och kunders omdömen om dem. Här är det viktigt att inte enbart titta på det genomsnittliga betyg som företaget fått utan även läsa de recensioner som skrivits. Vilka är de vanligaste sakerna som människor klagar på? Vad är det som främst uppskattas?

Svårare med larm utan utryckning

Tester och kundrecensioner ges nästan uteslutande till larm där det ingår utryckning, dvs. med abonnemang. För att hålla nere priset kan däremot ett hemlarm väljas som enbart tjuter och eventuellt skickar sms till ägaren. Någon väktarutryckning sker alltså inte. Önskas dessa behöver man själv vara mer insatt i de olika funktionerna och jämföra olika modeller.

Därför är bastu så populärt just nu

Därför är bastu så populärt just nu

Att basta är ett urgammalt sätt att ta hand om kropp och själ – redan de gamla grekerna lär ha bastat för att koppla av. Så varför är det så populärt än i våra dagar? Renlighetsaspekten är kanske inte lika stark längre, men faktum är att huden mår prima av att djuprengöras genom att svettas ordentligt. Det ökar hudens spänst och ger bastubadaren en friskare hudton. Men de riktigt stora hälsoeffekterna är snarare att bastu är bra för hjärta och blodcirkulation, samt nyttigt för det fysiska välmåendet. Så greppa handduken och gör dig redo – här ska pratas sauna!

Vedeldad bastu eller bastu med el-aggregat?

Det är såklart både enkelt och praktiskt med ett el-aggregat som kan ställas med timer och på rätt antal grader. Men charmen med en vedeldad bastu ska inte underskattas. När en bastu byggs är det såklart mycket att ta hänsyn till: vad är tillgången på respektive drivmedel, hur mycket arbete krävs (tips: det krävs mer jobb för vedbastun) och vilken skötsel kräver en vedspis jämfört med ett aggregat. Det finns få praktiska skäl för att välja vedeldat, men det var ju det med mysfaktorn då. Att lyssna till en sprakande brasa medan kroppen värms och slappnar av i varenda muskel.

Bad i sjö eller duscha kallt?

Återigen är detta en smaksak. Ligger bastun nära intill ett vattendrag? Eller kanske det rentav finns en snödriva utanför? Ja då är det nära till hands att springa ut och svalka sig. Men om bastun finns på ett gym mitt i stan? Då kan det vara klokt att nöja sig med en dusch. Tänk på att ju kallare du duschar desto mer får hjärtat jobba. Och det är precis det vi vill – så sänk temperaturen rejält och stå kvar tills du har blivit ordentligt svalkad. Försök att slappna av i musklerna även under kallduschen.

Tre tips för bastubadet

 • Ta med en vattenflaska att ha i bastun. Det kommer gå åt mycket vätska, och det kan vara ett väldigt skönt sätt att svalka sig.
 • Ha med två handdukar – en att sitta på i bastun och en att torka dig med efteråt.
 • Låt kroppen eftersvettas i lugn och ro innan du tar den sista duschen. På så sätt slipper du komma genomsvettig till dagens nästa aktivitet.

Medicinska kompressionsstrumpor ger inte enbart stöd

Många E-handlare väljer att marknadsföra stödstrumpor och kompressionsstrumpor som exakt samma sak. Delvis finns det likheter men det är viktigt att skilja på medicinska kompressionsstrumpor och de enklare stödstrumpor som kan köpas i nästan varje klädbutik.

Medicinska kompressionsstrumpor ofta på ordination

Om vårdpersonal anger att en person behöver ha kompressionsstrumpor menas i regel de som klassas som medicinska. Dessa är utformade för att möta ett specifikt fysiskt behov och kan exempelvis användas efter operation där det är viktigt att få igång blodcirkulationen ordentligt.

Hjälper vensystemet

Ett stort hälsoproblem i Sverige är att människorna rör sig för lite. Många har mycket stillasittande jobb vilket i längden påverkar vår hälsa. Ett exempel är stillasittande, och stillastående, påverkar vensystemet med ett betydligt högre tryck. Något som kan resultera i svullnader, åderbråck och andra problem. Personer med dessa symtom kan bli ordinerade att använda medicinska kompressionsstrumpor som därmed trycker på venerna och underlättar för blodcirkulationen. Dessa är klassade på olika nivåer vilket alltså avgör vilka slags strumpor som ska användas. Trycket börjar längst ner vid foten och avtar sedan sakta uppåt mot vaden osv.

Trycket som avtar och gradering är skillnaden

När stödstrumpor köps in är det främst storlek och färg som är avgörande. Men med kompressionsstrumpor är det även viktigt att välja rätt kompression. En annan punkt som skiljer dessa modeller åt är alltså att kompressionsstrumporna har ett tryck som avtar uppåt på benet. Detta för att primärt underlätta blodcirkulationen. En stödstrumpa kan ge ett tydligt stöd över fot och vad. Den kan exempelvis användas under en flygresa för att inte vaderna ska svälla upp. Detta medan en medicinsk kompressionsstrumpa har ett tydligare medicinskt syfte.

Välj kompressionsstrumpa efter tillfälle:

 • Långa
 • Korta
 • Vid vintersport
 • Med grip
 • För gravida
 • Sleeves
 • Ankelmodeller

Vilken kompressionsstrumpa som bör väljas beror främst på vilka problem som strumpan ska motverka. Har vårdpersonal ordinerat strumpan har de även nämnt vilket tryck den ska ha, när den ska användas osv. Är det istället eget initiativ kan olika modeller provas fram till önskat resultat uppstår. Överlag handlar det om att få en förbättrad blodcirkulation och därmed mindre problem med exempelvis svullna och trötta vader. Känner du dig osäker på val av modell? Sök upp en butik med kompetens inom fot & sko.

Bilförsäkring för din bil

Bilförsäkring för din bil

Du har kanske hittat den där bilen som du letat efter så länge och nu är det dags för försäkring. Beroende på hur väl skyddad du vill vara så finns det olika alternativ att välja mellan när det gäller bilförsäkringar. En trafikförsäkring är obligatorisk för alla bilar som kör på svenska vägar. 

När du ska teckna en bilförsäkring finns det en hel del att tänka på. Enligt lagen så måste alla bilar ha så kallad trafikförsäkring. En bilförsäkring kan innehålla olika saker. Många bilförsäkringar täcker upp för saker som brand, stöld, räddning, maskinskada eller rättskydd. Det kan även handla om skador relaterade till nyckelförlust, kristerapi, eller vagnskada. Det som styr vad som ingår i din bilförsäkring är vilken försäkringsnivå du har valt. Ju mer som ska täckas, desto dyrare bilförsäkring är tumregeln. Ofta är bilförsäkringar indelade i trafikförsäkring (obligatorisk enligt lag), halvförsäkring samt helförsäkring. Du får en bra överblick kring dessa på bil-forsakring.nu.

Olika typer av bilförsäkring

En trafikförsäkring är den billigaste typen av försäkring och denna bilförsäkring måste du ha för att få köra på svenska vägar. Denna typ av bilförsäkring täcker personskador för den som kör, eventuella passagerare samt personer i ytterligare bilar som kan vara iblandade i en eventuell olycka. En halvförsäkring täcker lite mer. Här handlar det om att din bil för ett visst skydd mot skador, till exempel glas-, stöld- eller skador som orsakas av brand. En helförsäkring täcker ännu mer. Då är du skyddad mot vagnskador eller yttre olyckshändelser en så kallad vagnskadeförsäkring. Du som vill ha en heltäckande och omfattande försäkring bör kika på helförsäkringar. Om du har en fin bil så vill du kanske ha försäkring mot skador som kan uppkomma på karossen eller lacken. Då är en bilförsäkring av typer helförsäkring enda alternativet. Skador på vagnen täcks oavsett om bilen rör på sig eller står stilla, vilket betyder att du är försäkrad mot skador som kan uppkomma i till exempel parkeringshus. Om din bil utsätts för skadegörelse, till exempel kanske en ruta krossas eller lacken repas så täcks detta av en helförsäkring. Du har även ett rättsskydd som ersätter eventuella kostnader för en advokat om du skulle hamna i en tvist. 

Klädkoder för gästernas bröllopskläder

I inbjudan till ett bröllop brukar det stå vilken klädsel som förväntas av gästerna. En del gör det enkelt för sig och skriver att de förväntar sig ”festkläder” men det är ett extremt brett begrepp och kan skapa riktigt jobbiga situationer för de gäster som tolkar begreppet fritt. För visst är det stor skillnad på klädseln som man har på en strandfest, kräftskiva, nyårsfest och bröllop… Det är alltså bättre att vara tydlig med vilka bröllopskläder som man önskar att gästerna har. Det underlättar för gästerna att välja passande plagg.

Kavaj

Kavaj är ett ganska alldagligt plagg. Många har det på jobbet och framförallt när man klär sig för att möta kunder. Men det är inte dessa kavajer som menas när ”kavaj” nämns i bröllopsinbjudan. Det är en mer proper bröllopsklädsel med mörk kostym.

Frack och högtidsdräkt

Här väljer man att höja nivån på klädseln en hel del. Att kräva frack innebär att många gäster kommer få hyra detta inför bröllopet – vilket inte alltid är helt uppskattat. Detta är den ”högsta nivån” av bröllopskläder vilket inte är speciellt vanlig idag.

Mörk kostym

Detta blir samma sak som kavaj även om man är tydligare med färgvalet. Står det kavaj måste man inte har de mörkaste tonerna men står det att brudparet önskar mörk kostym är det mörkblått eller svart som gäller. Det kan även gå i mörkare gråare toner.

Smoking

Smoking klassas som att vara finare än kavaj men ligger i nivån under frack. Här har herrarna svarta smokingkavajer och svarta byxor. Det finns visserligen vita smokings men detta är ytterst ovanligt i Sverige. Till en smokingkavaj används främst en vit stärkt skjorta. Tidigare var det vanligt att dessa hade krås men det har minskat i omfattning med tiden.

Var tydlig – oavsett vad som gäller

Antingen kan någon av de fyra olika klädkoderna användas för att ge tydlig riktning till gästerna vilka bröllopskläder som förväntas eller så kan en ledigare klädsel efterfrågas. Men även i detta fall bör man alltså vara tydlig. Är det ett bröllop vid havet kanske det är havstema på klädseln osv.
Att vara tydlig är alltid uppskattat – för alla parter.

Öka tryggheten på arbetsplatsen med överfallslarm

oka-tryggheten-pa-arbetsplatsen-med-overfallslarm

För personer som arbetar i vårdbranschen samt i vissa andra branscher är risken för överfall och andra situationer som kan upplevas som hotfulla särskilt stor. Ett problem som många företag och organisationer står inför är hur man ska gå tillväga för att skydda sig mot dessa risker. Ett överfallslarm är ofta den uppenbara lösningen och här kommer vi att gå igenom varför så är fallet.

Arbetsplatser där överfallslarm krävs

Det finns en rad olika slags arbetsplatser där personalen med jämna mellanrum riskerar att hamna i hotfulla situationer. Några exempel på verksamheter där så kan vara fallet är vården, detaljhandeln och socialkontor. Ett effektivt och bra överfallslarm kan på dessa typer av arbetsplatser vara till stor hjälp när det kommer till att öka tryggheten på arbetsplatsen.

Ett överfallslarm gör att hjälp kan tillkallas på ett snabbt och effektivt sätt. Larmknappar som är lättillgängliga till följd av strategiska placeringar, samt personlarm som personalen bär med sig i fickan, gör att medarbetarna kan kontakta närbelägna kollegor eller påkalla hjälp från väktare. Larmet kan även vara kopplat direkt till en larmcentral som i sin tur kan tillkalla polis.

Lönsamheten och tryggheten kan ökas med överfallslarm

Ett överfallslarm är en investering som inte bara ger en ökad trygghet. Den trygghetskänsla som larmet ger personalen leder ofta till ett ökat välmående på arbetsplatsen. Detta kan leda till en minskad personalomsättning samt en lägre sjukskrivningsgrad, vilket i sin tur leder till en ökad lönsamhet. Genom att investera i ett bra överfallslarm kan du därmed slå två flugor i en smäll – öka lönsamheten och tryggheten på en och samma gång.

Trådlösa och trådbundna överfallslarm

Leverantörer av överfallslarm tillhandahåller ofta en pletora av lösningar. Dessa inkluderar vanligtvis såväl trådlösa som trådbundna (trådade) överfallslarm. Vilket alternativ som är det bästa för just din verksamhet beror på verksamhetens art samt de krav som ställs på denna.

Trådlösa överfallslarm är generellt sett enkla att installera – de kräver som bekant ingen kabeldragning. Detta gör dessutom att denna typ av larm är smidiga att ta med om verksamheten i framtiden skulle behöva flyttas till andra lokaler.

Sida 1 av 3

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén